Agnesklooster Oldenzaal

Naar begin

Persbericht

Kandelaar gevonden tijdens de opgraving

Van 20 november 2004 tot en met 9 januari 2005 wordt in Museum "Het Palthe-Huis" te Oldenzaal in samenwerking met de Stichting Werkgroep St. Agnesklooster een expositie gehouden over de geschiedenis van het Agnesklooster te Oldenzaal.

Deze tentoonstelling is het resultaat van het recente archeologisch en historisch onderzoek van Dat Coevent toe Oldenzal, het middeleeuwse Agnesklooster. Te zien zijn de bodemschatten, kunstschatten en boekenschatten uit het klooster. Vele voorwerpen, die ooit van het Agnesklooster waren, zullen op deze unieke tentoonstelling te zien zijn.

Beeld van de heilige Antonius

Tijdens de opgravingen van het klooster vond men o.a. de fundamenten van het klooster en de kloosterkapel. Vele unieke vondsten kwamen hier tevoorschijn. Ook de historie van het klooster trok de aandacht. Gevonden werden: kunstvoorwerpen, klokken, archiefstukken, Gregoriaanse muziek en boeken.

Vanaf 20 november 2004 in museum Het Palthe-Huis, Markstraat 13 te Oldenzaal, telefoon 0541-513482.
Openingstijden dinsdag - vrijdag 10.00 - 17.00 uur, weekend 14.00 - 17.00 uur, groepsrondleidingen op afspraak.

Tekst persbericht

Meer afbeeldingen

Voor het persbericht zijn afbeeldingen beschikbaar. Deze zijn op hoge kwaliteit (gemiddeld 2 MB per stuk) zodat ze voor drukwerk gebruikt kunnen worden.